Indonesië voert als eerste land verplichte vaccinatie in

Indonesië voert als eerste land verplichte vaccinatie in

In Indonesië is vaccineren tegen corona nu verplicht. Wie een prik weigert, loopt in de hoofdstad Jakarta kans op een boete van omgerekend 300 euro, voor de meeste inwoners meer dan een maandsalaris. Bovendien krijgen ze dan geen sociale hulp meer van de overheid, voor veel mensen essentieel nu de economie platligt. Indonesië is het eerste grote land dat zo'n verplichting invoert.

"Ze krijgen de besmettingen niet onder controle", legt correspondent Annemarie Kas de draconische stap van de regering uit in het NOS Radio 1 Journaal. "Er is een gestage stijging van de besmettingen sinds het uitbreken van de coronacrisis. Het aantal besmettingen per inwoner is veel hoger dan de rest van Zuidoost-Azië, het aantal doden ook. En het testen is nooit op grote schaal op gang gekomen."

Lees verder bij de bron: https://nos.nl/artikel/2369367-inwoners-twijfelen-dus-indonesie-voert-als-eerste-land-vaccinverplichting-in.html

LEES OOK: Prins Pieter Christiaan van Vollenhoven zet zijn villa te koop. Zie binnenfoto’s

Beeld: Pixabay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties