Hongarije heeft dit jaar tot nu toe meer dan 54.000 mensen tegen gehouden die illegaal de grens probeerden over te steken

Buitenland
dinsdag, 10 augustus 2021 om 10:41
Schermafbeelding 2021 08 10 om 124002
De autoriteiten in Hongarije hebben sinds begin dit jaar voorkomen dat meer dan 54.000 mensen illegaal de grens oversteken en hebben meer dan 500 smokkelaars vervolgd, zo bevestigde de hoofdveiligheidsadviseur György Bakondi.
Volgens hem duiden dergelijke cijfers op een enorme stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen in totaal 17.000 illegale immigranten werden gepakt door de politie in Hongarije en 200 mensensmokkelaars werden vervolgd.
Eerder deze week zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó: "Zolang we in de regering zitten, zal geen enkele illegale immigrant een voet in Hongarije zetten."
Minister Szijjártó deelde een video gepubliceerd door de Amerikaanse zender FOX News-presentator Tucker Carlson, opgenomen in Hongarije. In de video benadrukte Carlson het besluit van de regering van het land om een ​​grenshek te plaatsen langs de zuidgrenzen van het Midden-Europese land "onder grote internationale druk" om te reageren op de migrantencrisis van 2015. Volgens Clarson had die "muur effectief een einde gemaakt aan de illegale migratie naar het land."
Tijdens het bezoek van Carlson aan de Hongaars-Servische grens zei hij dat hij politiefunctionarissen aan de Hongaarse grens beleefd had zien omgaan met twee Syrische migranten welke hen terug naar Servië had begeleid.