Elon Musk: "Ik en mijn familie weigeren het coronavaccin te nemen"

Buitenland
donderdag, 01 oktober 2020 om 8:24
Naamloos ontwerp
Miljardair, zakenman, SpaceX en Tesla-oprichter Elon Musk heeft laten weten dat hij, noch zijn familie het toekomstige coronavirusvaccin zullen nemen, zelfs als deze direct beschikbaar zou zijn.
Hij liet weten dat de pandemie “zijn vertrouwen in de mensheid heeft doen laten afnemen”. Tijdens een podcastinterview met Kara Swisher verklaarde Musk dat noch hij, noch zijn kinderen een risico lopen op COVID-19 en het daarom ook onwaarschijnlijk dat ze het nodig hebben.
Hij uitte ook zijn onvrede over de lockdowns over de hele wereld en in de VS in het bijzonder, nadat hij ze eerder had aangeduid als 'onethisch' en 'de facto huisarrest’. Musk zei dat wijdverbreide lockdowns een vergissing waren en dat alleen risicovolle mensen in quarantaine zouden moeten gaan "totdat de storm voorbij is.”
Musk had ook wat te zeggen over Bill Gates, en benadrukte dat de kritiek van Gates op lockdown-sceptici ongegrond en misplaatst is. Musk vindt het terecht wanneer mensen gegrond kritisch zijn. Toen er gevraagd naar het risico voor zijn eigen werknemers en hun families, terwijl Swisher vroeg wat er zou gebeuren als iemand sterft, antwoordde Musk kernachtig: "Iedereen sterft."
De ondernemer merkte ook op dat hij nauw samenwerkt met het Harvard-epidemiologieteam dat momenteel werkt aan onderzoeken naar Covid-19-antilichamen.
Beeld: Daniel Oberhaus | CC BY 2.0 | Flickr