Duitsland: moslimmigrant vermoordt zijn vrouw en verontschuldigt zich: hij heeft het recht volgens de sharia

Duitsland: moslimmigrant vermoordt zijn vrouw en verontschuldigt zich: hij heeft het recht volgens de sharia

Vrouw "afgeslacht": echtgenoot beroept zich op sharia.

De regionale rechtbank van Baden-Baden heeft een man tot levenslang veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. De rechtbank heeft in zijn vonnis woensdag geen gevolg gegeven aan het verzoek van de officier van justitie om de "bijzondere ernst" van de fout te erkennen. In dit geval zou vervroegde vrijlating na 15 jaar praktisch onmogelijk zijn geweest.

Aan de andere kant herkende hij het "verraderlijke" karakter en de "basismotieven". De rechter sprak van een "goddeloze daad". De 37-jarige was zich vanaf het begin bewust van de gevolgen en heeft zijn vrouw letterlijk "afgeslacht".

De Syrische beklaagde doodde op 20 september zijn 36-jarige vrouw met een mes in haar appartement in Rastatt, nadat hij de deur had opengebroken. De politie arresteerde de verdachte dezelfde dag op het station van Rastatt. Volgens onderzoekers van destijds had het stel al eerder ruzie gehad. Dezelfde avond voor het misdrijf was er een aanklacht tegen de man ingediend en werd hij onderworpen aan een deportatiebevel.

De rechter zei dat de man trots was op zijn daad en vertrouwde op de sharia, waardoor hij zijn vrouw kon straffen. Hij wist heel goed dat hij daarvoor de gevangenis in zou gaan. Hij had het zijn broer verteld. De man was volledig schuldig.

Het vonnis is nog niet definitief. De advocaat van de verdediging vroeg om een ​​lichtere straf. Volgens hem was de daad niet verraderlijk omdat het slachtoffer wist wat hem te wachten stond aangezien de man al bedreigingen had geuit. De verdachte zweeg zelf in de rechtszaal.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Lees meer over:
Duitsland rechtbank

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer