Disney World schaft 'dames en heren' groet af, wil voortaan genderinclusief zijn

Buitenland
vrijdag, 02 juli 2021 om 16:10
brian mcgowan xOhzHKCAhVs unsplash
Walt Disney World heeft zijn gebruikelijke groet, "Dames en heren, jongens en meisjes", verwijderd uit de Magic Kingdom-vuurwerkshow om inclusiviteit te promoten, meldde de website Insider. Het zal worden vervangen door een die begint met "Goedenavond, dromers van alle leeftijden"
Op woensdag werden Disney World-medewerkers uitgenodigd voor een "cast member" preview van de "Happily Ever After" vuurwerkshow in Magic Kingdom. Hoewel de vuurwerkshow zelf vrijwel hetzelfde blijft als voorgaande jaren, is de openingsgroet van de show bijgewerkt. De preview was de eerste vuurwerkshow die werd georganiseerd in Disney World sinds de nachtelijke shows werden stopgezet aan het begin van de COVID-19-pandemie.
Disney heeft nog niet gereageerd op de bijgewerkte begroeting in Disney World.
In maart werd dezelfde verandering aangebracht in Tokyo Disney Resort - het vervangen van "Dames en heren" door "Welkom iedereen" in parkaankondigingen om genderinclusiviteit te promoten, volgens Disney-fansite WDWNT.com. De verandering kwam aanvankelijk van de Oriental Land Company, die het Disney-merk, de personages en hun gelijkenissen voor het park in licentie geeft. Die wijziging had alleen gevolgen voor Engelse aankondigingen, aangezien Japanse aankondigingen altijd een genderneutrale term hebben gebruikt.
"We willen dat alle gasten een leuke en comfortabele ervaring hebben in Tokyo Disney Resort, en we hopen dat deze verandering ervoor zorgt dat gasten van alle genderidentiteiten zich meer op hun gemak voelen wanneer ze onze parken bezoeken", zei een woordvoerder van Oriental Land Company in maart. "Met het oog op deze idealen en in het licht van veranderende sociale normen, hebben we besloten om deze verandering door te voeren."
Disney-parken over de hele wereld hebben ook koppels van hetzelfde geslacht en kinderen met een handicap op de omslag van parkgidskaarten afgebeeld. The Walt Disney Company introduceerde in september 2020 ook 'inclusie' als vijfde sleutel in de training van castleden.
Beeld: Unsplash