Derde COVID booster-vaccinatie campagne zorgt in Duitsland voor ernstige bijwerkingen

Derde COVID booster-vaccinatie campagne zorgt in Duitsland voor ernstige bijwerkingen

Enkele dagen na de Corona-boostervaccinatie in een bejaardentehuis in Oberhausen traden er ernstige problemen op met meerdere senioren.

Naar aanleiding van een verzoek tot inzage van het Duitse nieuwsmedium WDR bevestigde de gemeente dat twee bewoners van een verpleeghuis in Oberhausen-Holten drie dagen na de booster gereanimeerd moesten worden. Er waren geen doden te melden. In eerste instantie werd gezegd dat drie mensen waren gereanimeerd.

De stad maakte ook bekend dat in totaal ongeveer 10% van de gevaccineerde mensen opvallende gezondheidsproblemen had, "voornamelijk in de vorm van cardiovasculaire, respiratoire en neurologische aandoeningen". Een zorgwekkend hoog aantal. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk, of er een specifiek verband is met de vaccinatie moet nog expliciet worden onderzocht. Het hoofd van de GGD gaat er momenteel vanuit dat verschillende omstandigheden tot de complicaties hebben geleid. Zoals langdurige medicatie, toenemende hitte en uitdroging.

In een interne brief die WDR heeft ontvangen, informeert de raad van bestuur van het districtskantoor van de Noordrijnse Vereniging van Wettelijke Ziektekostenverzekeringsartsen de inwonende artsen: "Ik wil niet nalaten u op de hoogte te stellen van deze incidenten." En verder: “Ik zou je willen vragen om zelf een medische afweging te maken of je nu wacht op een advies van de Stiko of EMA of dat de derde vaccinaties nu zo urgent zijn voor je eigen patiënten dat je ze zonder advies moet uitvoeren. "

Zo heeft huisarts Peter Kaup in Oberhausen vanwege de brief vandaag zijn patiënten in bejaardentehuizen niet voor de derde keer ingeënt. Hij wil wachten tot de Vaste Vaccinatiecommissie van de RKI groen licht geeft. Een derde vaccinatie "die nu snel moet worden uitgevoerd zonder vaccinatieadvies is medisch gezien niet te begrijpen", zei hij tegen de WDR.

Ook het vaccinatiecentrum van Mülheim beperkt door de incidenten het aanbod aan vaccinaties. Vooralsnog krijgen 80-plussers alleen een boostervaccinatie als de eerste coronavaccinaties minimaal een half jaar geleden zijn geweest.

In de getroffen faciliteit zouden in totaal 90 mensen voor de derde keer zijn ingeënt. Negen van hen hadden zulke heftige reacties dat ze behandeld moesten worden.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Beeld: Unsplash

Lees meer over:
Duitsland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties