Canadese man moet de cel in omdat hij weigert minderjarige dochter als 'zoon' te erkennen

Buitenland
maandag, 22 maart 2021 om 20:32
hermes rivera ahHn48 zKWo unsplash
Een Canadese man genaamd Robert Hoogland is gevangen gezet op bevel van de rechter-commisaris in Vancouver. Dit gebeurde nadat hij zich niet mee wilde werken aan het medisch ingrijpen bij zijn 15-jarige dochter, hij wil haar niet als ‘man’ erkennen.
Hoogland ziet zijn dochter liever niet in een vrouw veranderen en is daardoor al verschillende keren met de Canadese justitie in aanraking gekomen. Zo dwong de rechter hem vorig jaar al de gendertransitie van zijn minderjarige dochter door te laten gaan, ook mocht de vader niet langer meer haar zijn dochter noemen.
Omdat Hoogland hier aan weigerde mee te werken ontving hij op 4 maart van dit jaar een dagvaarding van de rechter-commisaris in Vancouver. Toen hij zich bij de justitie meldde werd hij vervolgens gearresteerd.
De vader beroept zich op zijn grondwettelijke vrijheid van meningsuiting en is het absoluut niet eens met de huidige gang van zaken. Ook diende hij al eerder bezwaar in tegen het toedienen van puberteitsblokkers en testosteron, hij heeft de angst dat zijn kind blijvende en onherstelbare schade zal oplopen. Zowel psychisch als lichamelijk. Omdat hij zich hard maakt voor dit standpunt ziet hij momenteel opgesloten.
Bron: RD.nl | Beeld: Unsplash