Kabinet wil avondklok voortaan op een later tijdstip in laten gaan

Kabinet wil avondklok voortaan op een later tijdstip in laten gaan

Het demissionaire kabinet overweegt de avondklok binnenkort een uur later te laten ingaan. Volgens ingewijden ligt die optie morgen op tafel bij het kabinetsberaad over de coronapandemie. Morgenavond houden premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie.

Demissionair minister Grapperhaus van Justitie zei bij het veiligheidsberaad met de burgemeesters dat de latere avondklok "serieus overwogen" wordt. Ook veel burgemeesters willen het beginpunt van de maatregel graag verplaatsen van 21.00 naar 22.00 uur.

Zij wijzen op het ingaan van de zomertijd, waardoor het ook langer licht is 's avonds. Daarnaast begint half april de ramadan, de vastenmaand voor moslims. Die gaan dan vaak na zonsondergang naar familie voor het breken van de vasten. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam zei vandaag dat het daardoor wel "erg ingewikkeld" wordt voor mensen.

Lees verder bij de bron: https://nos.nl/artikel/2373704-kabinet-overweegt-avondklok-een-uur-later-in-te-laten-gaan.html

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties