Brute kindermoord: Joel (6) neergestoken tijdens het buiten spelen

Buitenland
zaterdag, 16 september 2023 om 13:39
joel
In het vredige dorpje Pragsdorf, gelegen in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, heeft zich een hartverscheurende gebeurtenis voltrokken. Op donderdag werd de zesjarige Joel als vermist opgegeven door zijn ouders, nadat hij niet was teruggekeerd van een speeluitje. Zijn levenloze lichaam werd later die avond aangetroffen in de struiken bij een voetbalveld, met ernstige verwondingen aan zijn bovenlichaam. De politie heeft bevestigd dat het slachtoffer met een scherp voorwerp is aangevallen en heeft een grondige zoektocht naar de dader op touw gezet.
Pragsdorf, gelegen ten noorden van Berlijn, rouwt diep sinds dit aangrijpende incident plaatsvond. De inwoners van het dorp zijn geschokt en verkeren in verbijstering. Plaatselijke autoriteiten zijn nauw betrokken bij het onderzoek, en politie-eenheden patrouilleren door het dorp om de veiligheid te waarborgen.
Een bewoonster van Pragsdorf, hevig geraakt door dit tragische verlies, vertelde aan 'Bild': "We hebben 150 kinderen in het dorp, zoiets is hier nog nooit voorgekomen. Het is verschrikkelijk! Ik heb vanochtend met de moeder van Joel gesproken. Ze is helemaal van streek."
Nadat de vermissing van Joel was gemeld, bundelde het hele dorp zijn krachten om vastberaden naar het vermiste jongetje te zoeken. Te voet, op fietsen en met auto's doorzochten ze elke hoek van de omgeving en riepen wanhopig zijn naam. Zelfs de burgemeester van Pragsdorf nam deel aan deze inspanningen.
Rond 21.00 uur ontdekte de brandweer het lichaam van Joel, ernstig verwond, in een bosje. Reanimatiepogingen waren helaas niet succesvol. In de nabijheid van de plaats delict werd een mes aangetroffen, maar het is nog niet bevestigd of dit het moordwapen is. De identiteit van de dader en het motief achter deze gruweldaad blijven vooralsnog onbekend. De politie voert een intensief onderzoek uit en streeft naar een snelle doorbraak in deze zaak.
Tim Wischmann, woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Neubrandenburg, verklaarde: "De politie volgt verschillende sporen, maar op dit moment is er nog geen verdachte geïdentificeerd."
Het is nog onduidelijk of de plaats waar het lichaam werd aangetroffen ook de plaats van het misdrijf was. Deze locatie bevindt zich in het dorp, in de nabijheid van een meer en een voetbalveld. De politie heeft uitgebreid forensisch onderzoek verricht en het gebied is afgezet.
De hele dag door zijn dorpsbewoners ondervraagd om mogelijke getuigenissen of aanwijzingen te verzamelen. "Het is van groot belang om de bewoners zo snel mogelijk te ondervragen, omdat hun geheugen dan het scherpst is," aldus politiewoordvoerster Diane Krüger tegenover 'Bild'.
Vrienden en kennissen van Joels familie zijn een geldinzamelingsactie gestart om het zwaar getroffen gezin te ondersteunen in deze moeilijke tijd.