Belgische gevangenisdirecteur (71) aangehouden om het hebben van wietplantages

Belgische gevangenisdirecteur (71) aangehouden om het hebben van wietplantages

Een voormalige Belgische gevangenisdirecteur is op dinsdag gearresteerd in zijn huis in Aywaille als onderdeel van een grootschalig onderzoek naar wietplantages. Roger M., 71 jaar oud en gepensioneerd, werd gearresteerd nadat bij een inval bij hem thuis bijna 1.000 wietplanten werden gevonden. Ook werd zijn veel jongere vriendin gearresteerd. Dit meldtHet Nieuwsblad.

Roger M. had een carrière van meer dan 40 jaar als gevangenisdirecteur, waaronder bij de gevangenis van Verviers, die in 2017 werd gesloten. Hij ging in 2014 met pensioen.

Het onderzoek naar wietplantages begon nadat een plantage in Dilsen-Stokkem in Belgisch-Limburg was ontmanteld. Dit leidde uiteindelijk tot twee adressen in Wallonië, waaronder het huis van Roger M. in Aywaille.

Bij de inval werden bijna 1.000 wietplanten gevonden en Roger M. werd onmiddellijk gearresteerd. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Limburg en blijft langer vastzitten. Zijn vriendin zit ook vast. Het Nieuwsblad meldt dat de vrouw waarschijnlijk in Haïti werd ontmoet toen hij daar in 2011 als gevangenisexpert verbleef.

De politie deed nog een tweede inval in Wallonië en vond daar een wietplantage met ongeveer 500 planten. In totaal zijn er vijf verdachten gearresteerd, van wie er drie in voorlopige hechtenis blijven.

Dit is niet de eerste keer dat Roger M. betrokken is bij een justitieel onderzoek. In 2013 liep er een gerechtelijk onderzoek tegen hem omdat hij materiaal en diensten vanuit de gevangenis van Verviers zou hebben gebruikt om paardenboxdeuren en graslandbarrières te maken voor zijn eigen woning. Ook was er tijdens zijn leiderschap als gevangenisdirecteur een opstand onder ontevreden gevangenispersoneel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties