Beelden van brutale NOS reporter tijdens Olympische Spelen gaan de wereld over

Beelden van brutale NOS reporter tijdens Olympische Spelen gaan de wereld over

Beelden van een Nederlandse NOS reporter die wordt weggesleept door de beveiliging tijdens aanvang van de Olympische Spelen gaan de hele wereld over.

Den Daas zei - terwijl hij live in het journaal uit beeld werd getrokken - dat hij eerder op een andere plek ook al was „weggezet.” Hij kon later in de uitzending zijn verhaal vervolgen met op de achtergrond het Vogelnest-stadion, waar op dat moment de openingsceremonie plaatsvond. „Helaas is dit steeds vaker de dagelijkse realiteit voor journalisten in China”, meldde de hoofdredactie van NOS Nieuws eerder in een kort bericht op Twitter.

Het IOC heeft inmiddels ook gereageerd op de beelden. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft contact gehad met de NOS. Volgens IOC-woordvoerder Mark Adams ging het om een "overijverige” bewaker".

De woordvoerster van het Chinese organisatiecomité liet weten: "Veel buitenlandse journalisten deden van buiten het stadion verslag van de opening. We verwelkomen alle internationale media die naar Beijing zijn gekomen en we doen er alles aan om hun rechten te beschermen.”

Benieuwd naar de beelden van de toestand? Bekijk ze hieronder.

Beeld: Videostill

Lees meer over:
china

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties