Aanschouw de nieuwste uitvinding! Het neusmasker

Buitenland
maandag, 29 maart 2021 om 9:32
shutterstock image 52
Mexicaanse onderzoekers hebben het probleem van eten en drinken 'opgelost' terwijl de mond beschermd blijft tegen een besmetting. Een nieuw maskerontwerp blokkeert het uitademen met de neus, waardoor zogenaamd de drager en anderen worden gered.
Restaurantbezoekers die zonder zorgen ademen terwijl ze werden ontmaskerd, zijn lange tijd de vloek van het bestaan van de restauranteigenaar geweest, waardoor de eens zo lucratieve etablissementen niet terugkeren naar hun status als de sociale knooppunten waar ze ooit aan werden gedacht voorafgaand aan het begin van het 'nieuwe normaal'. Grapje natuurlijk.
Maar met de komst van Covid-19 werd geen enkel gezichtsmasker als voldoende beschermend beschouwd - winkels hingen zelfs borden op hun muren die waarschuwden tegen het gebruik van maskers met 'ventilatieopeningen', kleine ronde uitlaten die het mogelijk maken om opgebouwde kooldioxide van binnenuit vrij te geven. het masker, waardoor wordt voorkomen dat de drager het slachtoffer wordt van hypercapnie, een aandoening die wordt veroorzaakt door het inademen van te veel koolstofdioxide. Of het handig is om dit neusmasker te dragen, is maar de vraag. Maar het zorg in ieder geval toch wel voor een glimlach op je gezicht.
Beeld: Schermafbeelding Citynews Toronto