Vrouw verdronken in een sloot

Binnenland
zondag, 30 juni 2024 om 13:19
politie42394
In Uithoorn heeft zich zaterdagavond een incident voorgedaan waarbij een vrouw is verdronken in een sloot aan de Meerkikker. Ondanks intensieve inspanningen van de hulpdiensten, kon haar leven niet worden gered.
Rond 20.00 uur ontvingen de hulpdiensten een noodmelding van een persoon te water. Direct werden een traumahelikopter, ambulance en politie naar de locatie gestuurd. De hulpverleners hebben langdurig geprobeerd de vrouw te reanimeren, maar helaas zonder succes.
Het is momenteel nog onduidelijk hoe de vrouw in de sloot terecht is gekomen. Er wordt nog onderzocht of ze bewust ging zwemmen of per ongeluk in het water is gevallen. De politie zet het onderzoek voort om meer duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden van dit tragische voorval.
Over de identiteit van het slachtoffer is nog weinig bekendgemaakt. De vrouw was op het moment van het incident in gezelschap van twee andere vrouwen. Volgens een woordvoerder van de politie spraken deze vrouwen geen Nederlands of Engels, wat het onderzoek moeilijker maakt.