Vermiste student (24) dood gevonden in kanaal

Binnenland
donderdag, 20 juni 2024 om 14:22
politie42394
MALDEN – Het lichaam van de sinds bijna een week vermiste 24-jarige student Victor uit Nijmegen is woensdagavond aangetroffen in het Maas-Waalkanaal bij Malden. De politie bevestigde donderdag dat het om de vermiste student gaat.
Victor was sinds 13 juni spoorloos, wat leidde tot een grootschalige zoekactie. Hulpdiensten, waaronder het Veteranen Search Team, kamden de omgeving van Oisterwijk uit nadat signalen van zijn mobiele telefoon daar waren opgepikt. Helaas leverde deze zoektocht geen resultaat op.
Woensdagavond werd zijn lichaam ontdekt nabij de Westerkanaaldijk, waarna forensische experts en politie duikers meteen ter plaatse gingen. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf.
Op 17 juni had de politie een officieel vermissingsbericht uitgegeven dat massaal werd gedeeld op sociale media. De vondst van Victor's lichaam brengt een tragisch einde aan de dagenlange onzekerheid die zijn familie, vrienden en medestudenten hebben doorgemaakt.
De politie betuigde haar medeleven aan de nabestaanden en bedankte iedereen die heeft bijgedragen aan de zoekacties en het delen van het vermissingsbericht.