Veertienjarig slachtoffer van steekpartij overleden aan verwondingen

Binnenland
maandag, 31 oktober 2022 om 13:43
ambul1
De veertienjarige jongen die afgelopen woensdag neergestoken werd en daarbij zwaargewond raakte is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden, meldt de politie. Een zestienjarige jongen werd eerder aangehouden vanwege betrokkenheid bij de steekpartij.
Het slachtoffer werd woensdag rond 14.45 uur vlak bij zijn middelbare school Oscar Romero in de Noord-Hollandse stad neergestoken. De verdachte is geen leerling van de school. De rechter-commissaris besloot vrijdag dat hij nog zeker veertien dagen vast moet blijven zitten.
Het personeel van de school en de leerlingen kwamen donderdag bijeen om de steekpartij met elkaar te bespreken. Daarbij was er ook ruimte voor slachtofferhulp.
De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van dit ongeval. Op sociale media gaan beelden rond van de steekpartij. De politie roept op om de beelden alleen met de politie te delen en niet verder online te verspreiden.
NH Nieuws schreef eerder dat leerlingen hadden gemeld dat drie jongens op de rokersplaats net buiten het schoolplein ruzie kregen, waarbij klappen werden uitgedeeld en uiteindelijk een jongen een mes trok.
Na de steekpartij zou het slachtoffer naar binnen zijn gerend en daar bewusteloos neergevallen. Een woordvoerder laat weten dat de steekpartij niets met de school van doen zou hebben.
Beeld: Wikimedia Commons