Schoonmaakploeg vindt lichaam vermiste vrouw (77) in haar woning: "Enorme fout van de politie"

Schoonmaakploeg vindt lichaam vermiste vrouw (77) in haar woning: "Enorme fout van de politie"

Een schoonmaakploeg heeft in een flatwoning in Heerlen het lichaam van een 77-jarige vrouw gevonden die al vier weken werd vermist. Het lichaam van de vrouw lag in het appartement, terwijl de hulpdiensten eerder al twee keer de woning hadden doorzocht, zo bevestigde een woordvoerster van de politie.

Een ontruimingsbedrijf was donderdag bezig met het leeghalen van de woning toen de ruimers bergen afval aantroffen en een penetrante geur roken. In de woonkamer vonden zij het stoffelijk overschot van de vrouw. Een woordvoerder van het bedrijf zei dat dit in de twaalf jaar dat het bedrijf woningen ontruimt, nog niet eerder was voorgekomen. Hij kon niet begrijpen hoe dit over het hoofd gezien kon worden.

De politiewoordvoerster meldde dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven. "Wij en andere hulpdiensten zijn inderdaad in haar woning geweest en hebben haar niet gevonden. We hebben nog meerdere opsporingsindicaties nagelopen waar mevrouw wel of niet zou kunnen zijn, maar dit heeft niets opgeleverd. Daarom zijn we weer terug naar de woning gegaan, maar door persoonlijke leefomstandigheden is zij niet eerder aangetroffen", aldus de woordvoerster. Ze wilde niet toelichten wat ze precies bedoelde met "persoonlijke leefomstandigheden".

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties