Politie treft dode man aan bij volkstuin, mogelijk een link met drugslab

Binnenland
maandag, 17 juni 2024 om 13:51
pol45455
Vrijdagavond 14 juni ontstond brand in een snackbar aan de Slaghekstraat te Rotterdam. Nadat de brandweer de brand onder controle kreeg, werd in de kelder een locatie voor de verwerking van verdovende middelen aangetroffen. Zaterdag 15 juni werd bij een volkstuincomplex aan de Slinge het stoffelijk overschot van een 55-jarige man aangetroffen. De politie onderzoekt of die vondst verband houdt met de brand en het drugslab. Een 45-jarige vrouw uit Rotterdam is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab.
Even voor middernacht werd de brand gemeld. Deze was fel maar van korte duur door snel ingrijpen van de brandweer. Toen het daarvoor veilig was, werd een onderzoek gestart in het pand. Al snel werd in de kelder de locatie aangetroffen waar vermoedelijk heroïne werd verwerkt. In de loop van zaterdagmorgen 15 juni werd bij een volkstuincomplex aan de Slinge het lichaam van een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangetroffen. Door de aard van het letsel en op basis van aangetroffen sporen, rees het vermoeden dat er een verband is met de brand en het drugslab. Forensisch experts onderzoeken dit. Een 45-jarige vrouw uit Rotterdam is zaterdag 15 juni aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab. Haar rol wordt onderzocht.
Het onderzoek naar het ontstaan van de brand, het aantreffen van het drugslab en de vondst van de overleden man, is in volle gang. De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over wat zich heeft afgespeeld en wie betrokken zijn. Dit kan via onderstaande opties en ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem.