Man neergestoken tijdens burenruzie

Binnenland
zondag, 16 juni 2024 om 15:50
ambu
Een man is zaterdagavond gewond geraakt bij een steekincident. Twee mannen zijn aangehouden.
Op zaterdag 15 juni 2024 om 23.55 uur kwamen er verschillende telefoontjes binnen dat er een ruzie zou zijn in de Odilia van Salmstraat in Breda. Meerdere surveillance-eenheden werden naar de straat gestuurd. Voordat de agenten ter plaatse waren kwam de melding dat er iemand zou zijn neergestoken.

Aanhouding

In de straat stond een groep mensen in de straat waarbij de emoties hoog opgelopen waren. Agenten moesten dreigen met hun taser om mensen stokken en andere slagwapens te laten vallen. Het duurde even voordat de zaak iets duidelijk werd. In een woning lag inderdaad een gewonde man. De agenten verleenden direct eerste hulp en ambulancepersoneel nam later de zorg over. De 55-jarige man uit Breda is naar het ziekenhuis gebracht. Ondertussen probeerden de agenten een beeld te krijgen wat er gebeurd was. Er zou een ruzie ontstaan zijn in de straat over overlast. Die ruzie ontaarde in een vechtpartij en mishandeling. Uiteindelijk is het slachtoffer neergestoken. Voor dit feit zijn twee mannen aangehouden, een 52-jarige man uit Dongen en een 26-jarige man uit Breda.

Onderzoek

Nadat het slachtoffer weg was en de verdachten naar het bureau gebracht keerde de rust weder. Er werd een onderzoek opgestart waarbij enkele getuigenverklaringen zijn opgenomen. De recherche gaat zondag verder met de zaak.