Persoon overleden na schietpartij

Binnenland
zondag, 23 juni 2024 om 12:19
pol544
In de nacht van 22 op 23 juni 2024 is er geschoten op de Westelijke Merwedekanaaldijk in Amsterdam-Oost. Hierbij is iemand komen te overlijden. De politie doet onderzoek naar dit incident en vraagt de hulp van getuigen.
Omstreeks 02:30 uur ontvangt de politie een melding dat men meerdere schoten heeft gehoord in de buurt van het Amsterdam-Rijnkanaal, vermoedelijk onder de brug aldaar. Agenten gaan ter plaatse en starten een onderzoek. Hierbij treffen zij een zwaargewonde persoon en een auto aan. Hulpdiensten reanimeren de man, maar ondanks alle inspanningen overlijdt hij ter plaatse.
Een uitgebreide zoekslag in de omgeving, onder andere met een politiehelikopter, levert helaas nog geen aanhouding(en) op. Onder de brug creëren de agenten een afzetting, en de recherche en de dienst Forensische Opsporing voeren uitgebreid sporenonderzoek uit.
Een Team Grootschalige Opsporing start een onderzoek naar het schietincident en de toedracht. De recherche weet op dit moment nog niet wat er precies heeft plaatsgevonden en wie het slachtoffer is.