OMT-Leden willen de komende maanden geen versoepelingen

OMT-Leden willen de komende maanden geen versoepelingen

Menno de Jong, viroloog van het Amsterdam UMC en lid van het Outbreak Management Team (OMT), ziet eigenlijk nog geen ruimte om de coronamaatregelen verder te versoepelen, nu het aantal besmettingen weer toeneemt. Tegen AT5 zegt hij dat het openen van terrassen met Pasen een brug te ver is en dat ook de avondklok moet worden aangehouden.

De afgelopen dagen kwam het aantal geregistreerde besmetting boven de 7000. Volgens De Jong is dat “mogelijk veroorzaakt door de beperkte versoepelingen. De ziekenhuisopnames zijn stabiel hoog. Ze dalen niet verder. Op de intensive care is het wel wat toegenomen.”

Dat komt volgens hem waarschijnlijk omdat vooral jongeren besmet zijn op dit moment. “Zij komen meestal niet in het ziekenhuis terecht. Waar we wel bang voor zijn is dat de kwetsbare bevolking die nog niet gevaccineerd is straks wel besmet raakt. Dan krijg je meer ziekenhuisopnames. Er is een zekerheid: met versoepelingen neemt het aantal infecties toe.”

Terrassen openen, zoals wordt gehoopt door de horecabranche, zit er niet in. “Ik denk vanuit de infectiedruk dat het een brug te ver is. Pasen is over een week of twee. Dat is in mijn optiek te snel. Als er versoepeld gaat worden, dan zou ik eerdere denken aan kleinere versoepelingen, zoals het hoger onderwijs. De avondklok zou ik zeker aanhouden. We zijn er nog niet.”

Lees verder bij de bron: https://wnl.tv/2021/03/21/omt-lid-de-jong-nog-geen-ruimte-om-verder-te-versoepelen/

Beeld: Pixabay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties