Officieel rapport bijwerkingencentrum: totaal 409 personen in Nederland overleden na vaccinatie

Binnenland
maandag, 05 juli 2021 om 13:03
vaccine
Bijwerkingencentrum Lareb bracht vandaag een rapport genaamd 'overzicht meldingen overlijdens na coronavaccinatie' naar buiten waarin valt te lezen hoeveel meldingen er zijn gedaan van overlijden van een gevaccineerd persoon.
In de eerste twee weken van de vaccinatiecampagne kwamen er 257 meldingen binnen, in totaal staat de teller nu op 409 overledenen. Het rapport kunt u hier lezen, en hieronder staat een opsomming afgebeeld van de getroffenen en welk vaccin zij toegediend hebben gekregen voordat zij kwamen te overlijden.
Het aantal geregistreerde gevallen ligt naar alle waarschijnlijk vele malen lager dan de daadwerkelijke gevallen omdat lang niet altijd een melding wordt gemaakt van een overleden persoon.
Bijwerkingencentrum Lareb is het Nederlandse meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen, waaronder vaccins, én geneesmiddelengebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. Lareb signaleert risico’s van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk en genereert en verspreidt kennis hierover. Lareb is een onafhankelijke stichting en wordt voor haar taken gefinancierd door het CBG en het Ministerie van VWS.
Bron: Telegraaf, Lareb | Beeld: Pexels