Minderjarigen met vuurwapen en mogelijk explosief aangehouden

Binnenland
zaterdag, 20 april 2024 om 3:14
politie233
Amsterdam - Donderdag 18 april rond 23.45 uur zien agenten een scooter rijden op de Reimerswaalstraat in Amsterdam-West. De bestuurders vielen op bij de politieagenten, omdat een persoon geen helm droeg. Na controle bleek één verdachte een vuurwapen bij zich te dragen en troffen de agenten een mogelijk explosief aan. De jongens van 16 en 17 zijn aangehouden en worden verhoord.
Direct zijn de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse gekomen. Zij hebben onderzoek gedaan naar het mogelijke explosief en hebben het voorwerp in beslag genomen. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Impact 

Het aantal explosies in Amsterdam is zorgwekkend. Deze zijn gelukkig vrijwel altijd zonder gewonden. Maar de kans dat er wel een keer gewonden vallen, is zeker aanwezig. Naast de kans op gewonden is de maatschappelijke impact enorm. De politie zet daarom alles op alles om de daders van explosies op te pakken, maar ook om nieuwe explosies zo veel mogelijk te voorkomen.