Minderjarige jongen raakt zwaargewond door steekpartij

Minderjarige jongen raakt zwaargewond door steekpartij

GRONINGEN - Een rustige zondagavond in Groningen veranderde in een gruwelijk tafereel toen een steekpartij in de Zaagmuldersweg een minderjarige jongen uit de stad ernstig verwondde. De politie heeft inmiddels twee verdachten aangehouden, waarvan één 18 jaar oud en de andere minderjarig is. Het incident vond plaats bij het woonzorgcentrum Oosterparkheem aan de Merelstraat, waar een groepje van vijf jongeren een heftige ruzie uitvocht.

Volgens een ooggetuige, een bewoonster van de Zaagmuldersweg die haar stoepje aan het schoonmaken was, begon de ruzie al geruime tijd voordat het geweld losbarstte. "Het groepje jongeren was al een half uur aan het bekvechten voordat het escaleerde. Eén van hen trok een stok met een ketting uit een tas, terwijl een ander een mes tevoorschijn haalde."

De vechtpartij verplaatste zich van het gazon bij het woonzorgcentrum naar de stoep aan de Zaagmuldersweg, waar uiteindelijk het tragische steekincident plaatsvond. De straat werd onmiddellijk afgezet voor sporenonderzoek, maar het duurde even voordat de forensische opsporing ter plaatse arriveerde.

De recherche is bezig met het verzamelen van getuigenverklaringen om het incident te reconstrueren. Eén van de buurtbewoners, die net terugkeerde van boodschappen doen, werd tegengehouden door het afzetlint. Na enig overleg met de autoriteiten kreeg hij toestemming om naar zijn huis te gaan. Helaas leverde zijn deurbelcamera geen bruikbare beelden op.

Een jongen van slechts 10 jaar oud, afkomstig uit een nabijgelegen straat, was getuige van de heftige gebeurtenis toen het slachtoffer met een ambulance werd afgevoerd. "Hij lag onder een deken. Gelukkig herkende ik hem niet," zei de jongen opgelucht.

De verdachten, een 18-jarige Groninger en een minderjarige jongen uit Ten Boer, zijn inmiddels gearresteerd. De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen in verband met het steekincident dat de stad Groningen heeft geschokt.

Lees meer over:
steekpartij

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer