Mannen opgepakt voor witwassen van miljoenen euro's

Mannen opgepakt voor witwassen van miljoenen euro's

Op woensdag 15 februari werd een 45-jarige man uit Dordrecht door de FIOD aangehouden, gevolgd door de aanhouding van drie mannen (22, 36 en 47) uit Den Bosch, Amsterdam en Zwijndrecht op maandag 20 februari. Al deze personen worden verdacht van witwassen. Er vonden doorzoekingen plaats in hun woningen en twee bedrijfspanden in Den Haag, waarbij er beslag werd gelegd op telefoons, ruim 541.000 euro contant geld, 6.000 US dollar contant geld, vier goudstaafjes met een totale waarde van 23.600 euro, zestien sloffen ongebanderolleerde sigaretten en vijf personenauto’s. Op 1 maart 2023 heeft de raadkamer van de rechtbank Noord-Holland de gevangenisstraf van 90 dagen bevolen voor de vier verdachten.

Op 31 mei 2022 werd een man op Schiphol aangehouden, waarbij 475.000 euro aan contant geld in zijn bagage werd aangetroffen. Dit resulteerde in een strafrechtelijk onderzoek, waarbij informatie uit de inbeslaggenomen telefoon van de man leidde naar vier verdachten die zich vermoedelijk bezighielden met het vervoeren van grote geldbedragen. Het onderzoeksteam vond tekstberichten en foto's die hierop wezen. Er wordt vermoed dat er binnen enkele maanden miljoenen euro's zijn witgewassen, waarvan de herkomst vermoedelijk crimineel is.

Lees meer over:
witwassen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties