Man uit het niets neergestoken in een park

Man uit het niets neergestoken in een park

Op zondagochtend 19 maart 2023 heeft er in het Oosterpark in Amsterdam-Oost een steekincident plaatsgevonden. Een onbekende man heeft daarbij een andere man neergestoken en is vervolgens op de vlucht geslagen. De politie heeft nog geen informatie over de aanleiding van het incident en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Het slachtoffer bevond zich samen met een vriend rond 7:30 uur in het park en liep een rondje. Rond 8:00 uur wilden ze het park verlaten via de Mauritskade. Op dat moment liepen ook twee andere mannen die kant op. Volgens het slachtoffer stak één van deze mannen hem plotseling in zijn rechterzijde. Het slachtoffer raakte hierdoor zwaargewond en zijn vriend probeerde hem te helpen. De daders sloegen op de vlucht en vluchtten op de fiets in de richting van het KIT (Koninklijk Instituut voor de Tropen).

Een omstander schakelde op verzoek van de vriend van het slachtoffer de hulpdiensten in en zij troffen het zwaargewonde slachtoffer aan in het Oosterpark. Hij moest met spoed naar het ziekenhuis worden overgebracht. Later bleek hij fors intern letsel te hebben opgelopen.

De politie is dringend op zoek naar getuigen en mensen met eventuele camerabeelden van het incident. Het onderzoek naar de aanleiding van het steekincident is nog in volle gang. Mensen die informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Lees meer over:
Amsterdam

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties