Man probeert zichzelf en zijn zoontje dood te rijden

Man probeert zichzelf en zijn zoontje dood te rijden

Het Gerechtshof 's-Hertogenbosch veroordeelde een 37-jarige man tot vijf jaar cel en een rijontzegging van 10 jaar. Hij probeerde zijn zoon en zichzelf van het leven te beroven door met de auto tegen een boom te rijden. De Rechtbank Oost-Brabant veroordeelde hem eerder tot drie jaar cel en een rijontzegging van vier jaar.

Op 17 juni 2017 moest de toen 10-jarige zoon in de auto stappen bij zijn vader, die hem kort daarvoor in het gezicht had geslagen. Hoewel de man geen rijbewijs had en onder invloed was van alcohol, reed hij met hoge snelheid over een weg met bomen. Hij zei dat hij zelfmoord en zijn zoon zou plegen. De auto raakte een wegwijzer, een lantaarnpaal en een boom voordat hij frontaal tegen een andere boom botste. De vader en zoon raakten zwaargewond. Er zijn meer dan 5 jaar verstreken en de zoon is fysiek en mentaal nog niet volledig hersteld.

De man ontkende dat hij het ongeval met opzet had veroorzaakt. Maar zijn zoon zei dat hij voorin de auto wilde zitten nadat zijn vader hem had geslagen, en hij wilde achterin zitten. Zijn vader zou ook hebben gezegd "Ik ben niets, dus mijn moeder ook niets"

De jongen vertelde zijn verhaal aan een verpleegster in het ziekenhuis, evenals aan zijn moeder. De verdediging meent dat zijn verklaringen inconsistent en onbetrouwbaar zijn. De rechtbank is het echter niet eens met deze beoordeling. Aanvullend bewijs ondersteunt de beweringen van de zoon. Omdat hij jong is, kunnen zijn uitspraken over het vermeende gedrag van zijn vader variëren door een normale ontwikkeling.

Het gedrag van de man heeft het leven en de gezondheid van zijn zoon ernstig in gevaar gebracht. De man toonde echter weinig berouw en besef van de kwestie. Hij verscheen ondanks een rechterlijk bevel niet op de inhoudelijke zitting. Hoewel de man (iets) minder aansprakelijk werd gesteld, vond de rechtbank een lange gevangenisstraf van 5 jaar op zijn plaats. Daarnaast kreeg de man een rijverbod van 10 jaar opgelegd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties