Man aangehouden door politie nadat hij iedere avond 13 minuten lang op pan slaat als protest tegen avondklok

Man aangehouden door politie nadat hij iedere avond 13 minuten lang op pan slaat als protest tegen avondklok

Aan de Monseigneur van de Weteringstraat in Utrecht is gisteravond een man aangehouden, omdat hij iedere avond dertien minuten lang met een pollepel op een pan slaat als protest tegen de avondklok. Veel buurtgenoten ervaren dit als geluidsoverlast.

De uit Chili afkomstige man groeide op onder het bewind van de dictator Augusto Pinochet. Volgens zijn advocaat Brian Lokollo associeert de man de avondklok direct met wat hij daar heeft meegemaakt. Deze vorm van protesteren zou hij dan ook uit zijn vaderland hebben meegenomen. Volgens Lokollo zijn er zeker mensen die zich aan het protest storen, maar veel buurtbewoners zouden ook met hem sympathiseren. ,,Ik hoor zelfs dat een groep omwonenden vanavond met hem mee wil doen om hem bij te staan.”

Lees verder bij de bron: https://www.ad.nl/utrecht/man-aangehouden-die-iedere-avond-in-utrecht-13-minuten-lang-op-pan-slaat-als-protest-tegen-avondklok~aacbe2f4/

LEES OOK: Zo ziet de ex-vriendin van koning Willem-Alexander er nu uit

Lees meer over:
politie Utrecht avondklok

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties