Koning tekende gisteren al spoedwet avondklok, deze week bekrachtiging door de Tweede Kamer

Koning tekende gisteren al spoedwet avondklok, deze week bekrachtiging door de Tweede Kamer

De spoedwet over de avondklok die het demissionair kabinet ontwerpt, wordt waarschijnlijk woensdag al ingediend bij de Tweede Kamer. De nieuwe wet is dinsdagavond al ondertekend door de koning en direct naar de Raad van State gezonden, meldt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) dinsdagavond.

De hoogste adviseur van de regering zal een spoedadvies uitbrengen, waarna het wetsvoorstel direct door kan naar de Kamer. Het is aan de Kamer om te bepalen wanneer ze de wet behandelt. De Kamerleden moeten dan terugkomen van reces.

Na de Tweede Kamer moet ook de Eerste Kamer zich nog over de spoedwet buigen.

Demissionair Justitieminister Ferd Grapperhaus maakte dinsdagmiddag bekend dat er een spoedwet komt, omdat de rechter in Den Haag de juridische grondslag voor de avondklok onvoldoende vindt. Die bepaalde dinsdagochtend in een door de actiegroep Viruswaarheid aangespannen zaak dat de maatregel daarom direct van tafel moest.

Lees verder bij de bron: https://www.nu.nl/coronavirus/6116865/kabinet-stuurt-spoedwet-avondklok-mogelijk-al-woensdag-naar-tweede-kamer.html

LEES OOK: Prins Pieter Christiaan van Vollenhoven zet zijn villa te koop. Zie binnenfoto’s

Beeld: Politie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties