Kabinet wil de coronamaatregelen vanaf 18 mei versoepelen

Kabinet wil de coronamaatregelen vanaf 18 mei versoepelen

Het kabinet wil met betrekking tot de coronaregels vanaf 18 mei versoepelen doorvoeren: sportscholen, dierentuinen, pretparken en andere zogenoemde 'doorstroomlocaties in de openlucht' zouden dan weer open mogen. Ook wordt er over nagedacht om de terrastijden te verruimen: die kunnen mogelijk 's ochtends al open, in plaats van om 12.00 uur. Dat schrijft het AD.

Jaap van Dissel zou ‘gematigd positief’ zijn over de huidige ontwikkelingen betreft de coronacijfers. In een nieuwe persconferentie, op dinsdagavond, willen Rutte en De Jonge bekendmaken dat stap 2 op 18 mei in principe doorgaat. Maar er geldt wel een harde voorwaarde: het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames moet de komende week blijven dalen. Mochten de cijfers niet hard genoeg zakken, dan kan voor het weekeinde aan een ‘noodrem’ worden getrokken om de versoepelingen af te blazen. Er blijven dus nog onzekerheden bestaan.

Beeld: Pixabay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties