Hoogbejaarde vrouw (90) met rollator overleden nadat ze werd overreden toen ze probeerde over te steken

Binnenland
dinsdag, 25 juni 2024 om 11:35
ambu
Op maandagmiddag rond vier uur heeft zich een verkeersongeval voorgedaan op de Winston Churchilllaan in Eindhoven, waarbij een 90-jarige vrouw om het leven is gekomen na te zijn geschept door een auto.
De vrouw werd geraakt toen ze met haar rollator de weg overstak. Direct na de aanrijding werd ze met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Onderweg stopte de ambulance op de snelweg A58, waar een trauma-arts per helikopter arriveerde om medische assistentie te verlenen. Ondanks alle inspanningen van het medische team heeft de vrouw haar verwondingen niet overleefd, zo meldt de politie.
De 61-jarige bestuurder van de auto is na het incident aangehouden. Dit is standaardprocedure bij dodelijke verkeersongevallen, aldus de politie. De bestuurder wordt momenteel verhoord op het politiebureau.
Verkeersongevallenanalisten (VOA) zijn ter plaatse gekomen om de exacte toedracht van het ongeval te onderzoeken. Er wordt onder andere gekeken naar de omstandigheden waaronder de vrouw de weg overstak.