Dood kind gevonden in woning, 36-jarige vrouw aangehouden

Binnenland
donderdag, 06 juni 2024 om 9:38
lint
Een 36-jarige vrouw uit Lelystad is aangehouden vanwege haar vermeende betrokkenheid bij de dood van een jong kind. Dit heeft het Openbaar Ministerie bevestigd.
Het incident vond plaats in de wijk Horst in Lelystad vroeg op vrijdagochtend. Rond 5:45 uur ontving de hulpdiensten een melding over een reanimatiepoging bij een woning. Kort daarna arriveerde een forensisch team van de politie ter plaatse om een gedetailleerd onderzoek te starten.
De buurtbewoners zijn diep geschokt door het nieuws. Volgens hen gaat het om een vijf maanden oud jongetje, en zit zijn moeder momenteel vast. Het Openbaar Ministerie heeft echter nog geen officiële bevestiging gegeven over de leeftijd van het kind of de relatie tot de gearresteerde vrouw.
Ook is gemeld door bronnen aan Omroep Flevoland dat hulporganisaties zoals Veilig Thuis en Within the Family, een interventieteam gespecialiseerd in jeugd- en gezinsondersteuning, contact hadden met het gezin. Veilig Thuis, dat zich bezighoudt met huiselijke kwesties, erkende dat ze op de hoogte zijn van de zaak, maar onthield zich van verder commentaar vanwege privacyoverwegingen en het lopende politieonderzoek.
Het onderzoek naar de dood van het kind is in volle gang, waarbij de forensische onderzoeken op het lichaam nu zijn afgerond. De autoriteiten hebben echter nog geen informatie vrijgegeven over de doodsoorzaak. Deze stilte heeft de gemeenschap in spanning achtergelaten.
Ondertussen is het verdriet van de gemeenschap voelbaar. Voor het huis van de familie groeit een gedenkteken van bloemen en knuffels ter ere van het overleden kind. Een huilende buurvrouw, zichtbaar aangedaan door de tragedie, deelde haar verdriet: “Ik ben nog op kraamvisite geweest. Het was een heel mooi jongetje. Dit grijpt mij heel erg aan.”