Diesel- en benzineprijs waren nog nooit zo hoog, historisch record verbroken

Diesel- en benzineprijs waren nog nooit zo hoog, historisch record verbroken

Nog nooit stonden de prijzen voor diesel en benzine zo hoog. Voor een liter E10 (Euro95) gold afgelopen donderdag een adviesprijs van 1,913 euro zo meldt consumentenorganisatie UnitedConsumers.

Dat record werd na één dag alweer verbroken. Voor een liter diesel moet nu 1,559 euro worden betaald, daarmee is het historische record uit oktober 2012 geschrapt.

De consumentenorganisatie UnitedConsumers houdt sinds het begin van deze eeuw dagelijks de adviesprijzen van de vijf grootste oliemaatschappijen in de gaten, zo ontstaat er een goed beeld van wat de actuele prijs van brandstof is. Het is wel zo dat pomphouders kunnen en mogen afwijken van de adviesprijzen. Door te tanken langs de snelweg betaal je vaak het meest.

Een terugkeer naar het ‘oude normaal’ komt gepaard met een prijsstijging vanwege de toename van de wereldwijde vraag naar olie. Waarschijnlijk is deze vraag volgend jaar weer terug op het niveau van voor de crisis.

Bron: WNL | Beeld: Unsplash

Lees meer over:
auto

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties