Demissionair minister Ollongren: briefstem zonder handtekening niet ongeldig

Demissionair minister Ollongren: briefstem zonder handtekening niet ongeldig

Als mensen die volgende maand per post hun stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen vergeten hun stempas te ondertekenen, zal hun stem niet ongeldig worden verklaard. Dat benadrukt minister Kajsa Ollongren.

De bewindsvrouw reageerde op een proef die deze week in Den Haag werd gehouden met een kleine groep 70-plussers, de groep voor wie briefstemmen mogelijk is bij de verkiezingen vanwege het risico voor deze mensen op een coronabesmetting. Daar verliep niet alles zoals het moest.

Als mensen per post stemmen krijgen ze een stempas, een stembiljet en twee enveloppen, legt Ollongren uit. In één van de enveloppen stoppen ze het ingevulde stembiljet, waarna deze envelop wordt gesloten. Vervolgens gaat die, met de getekende stempas, in de retourenvelop.

Lees verder bij de bron: https://www.nd.nl/nieuws/varia/1019616/ollongren-briefstem-niet-ongeldig-als-handtekening-ontbreekt

LEES OOK: VVD sluit coalitievorming met FvD uit

Beeld: Schermafbeelding WNL / Youtube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties