De leuke examenstunt met plastic bootjes was verboden vanwege samenscholing, dus stak de politie alles lek met een mes

De leuke examenstunt met plastic bootjes was verboden vanwege samenscholing, dus stak de politie alles lek met een mes

Een examenstunt van leerlingen van het Bredase Onze Lieve Vrouwelyceum is afgelopen vrijdagmiddag door politie en boa's beëindigd in het Wilhelminapark. Het plan van tientallen leerlingen was om met plastic zwembaden (bootjes) het water op te gaan. Wat een gezellige middag moest worden werd ruw verstoord door de politie.

Volgens de politie waren er ongeveer tachtig leerlingen aanwezig die samenschoolden in het park. Omdat de coronamaatregelen nog steeds in werking zijn is groepsvorming niet toegestaan buiten. Ook werd er alcohol gedronken.

De politie draagden de vrolijke jongeren die van een warme lentemiddag wilden genieten op om naar de kant te komen. Ze trokken de bootjes uit het water en staken ze vervolgens allemaal lek met een mes. Waarom de politie dit deed is tot nu toe nog onduidelijk. Ook kregen meerdere jongeren een bekeuring mee.

De schoolleiding laat weten dat het allemaal ‘rustig’ is verlopen en dat de leerlingen meteen bij aankomst van de politie weg zijn gegaan. Een vervolggesprek is nog niet gepland, omdat de leerlingen tot aan het examen niet meer op school zullen zijn.

Bron: De Gelderlander

Lees meer over:
politie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties