Bioscoopketen Pathé weer open zonder testverplichting

Bioscoopketen Pathé weer open zonder testverplichting

Biosckoopketen Pathé telt dertig bioscopen in Nederland en is daarmee de grootste bioscoopexploitant die ons land kent. De keten opent vanaf zaterdag 5 juni weer de deuren.

De maatregelen die genomen worden blijven hetzelfde als vorig jaar, die bewezen zijn veilig te zijn. Er wordt een maximum capaciteit van vijftig bezoekers per zaal gehanteerd en er worden alleen online tickets verkocht. Pathé benadrukt dat testen voor toegang niet nodig is.

De bioscopen zijn vanaf half december dicht geweest. In talloze Europese landen waar de bioscopen inmiddels weer open zijn, loopt het storm. Er draaien vanaf 5 juni talloze nieuwe films, zoals De Slag om de Schelde, en films die al draaiden toen de bioscopen dicht gingen, zoals Judeska inda House van Jandino Asporaat.

De Nederlandse filmzalen wilden eerder dit jaar niet meewerken aan een proef met testen voor toegang omdat ze geen heil in deze opzet zagen.

Beeld: Flickr | CC BY-SA 2.0

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties