Bekende rapper dreigt met verstoren van Nationale Dodenherdenking

Binnenland
zondag, 21 april 2024 om 14:27
33904954718 2705e0b54a c
De Marokkaanse Nederlander Rachid El Ghazoui, beter bekend als rapper Appa, heeft een controversiële oproep geplaatst op zijn sociale media. De 41-jarige artiest, die vooral in Amsterdam bekend staat om zijn kritische standpunten tegenover Geert Wilders, roept zijn ruim 80.000 volgers op om de nationale dodenherdenking op 4 mei te verstoren als aandacht voor Gaza.
Voor velen is Appa geen bekende naam, maar zijn recente oproep heeft de aandacht getrokken. Op Instagram deelde hij een bericht waarin hij stelt dat er geen beter moment is om de aandacht te vestigen op de situatie in Gaza dan tijdens de dodenherdenking op 4 mei. Hij moedigt zijn volgers aan om zoveel mogelijk geluid te maken en zich te laten horen, ondanks mogelijke weerstand.
Appa's oproep gaat gepaard met het verzoek om om 20.00 uur door heel Amsterdam hard geluid te maken, terwijl de herdenking plaatsvindt op de Dam. Hij beschuldigt de deelnemers aan de herdenking ervan te acteren alsof ze zich werkelijk bekommeren om menselijk leed, wat hij als hypocriet bestempelt.
De oproep van Appa heeft gemengde reacties opgeroepen, waarbij velen zijn actie als respectloos en ongepast beschouwen, vooral gezien de aard van de Dodenherdenking. De gemeente Amsterdam heeft nog niet gereageerd op het verzoek van Appa, maar de oproep heeft al aanzienlijke verontwaardiging veroorzaakt binnen de gemeenschap.