89-Jarige vrouw overleden na aanrijding met stadsbus

Binnenland
zondag, 21 april 2024 om 12:49
ambulance74784
Op zaterdagmiddag heeft zich op de Katerdijk in Zwolle een noodlottig verkeersongeval voorgedaan, waarbij een 89-jarige vrouw om het leven is gekomen. De vrouw, die in een scootmobiel zat, werd op de kruising van de Katerdijk met de Meeuwenlaan aangereden door een stadsbus.
Het ongeval vond plaats op een drukke locatie nabij het centrum, waardoor het verkeer in de omliggende straten, zoals de Blaloweg, Pannenkoekendijk en de afrit van de A28, al snel vastliep als gevolg van de nasleep van het tragische incident.
Hulpverleners hebben ter plaatse alles in het werk gesteld om het leven van het slachtoffer te redden, maar hun inspanningen mochten helaas niet baten. Het lichaam van de vrouw werd afgeschermd met doeken, terwijl de politie een onderzoek is gestart naar de oorzaak van het ongeval.
De buschauffeur zal worden gehoord als getuige in het onderzoek. Bovendien zullen de politieautoriteiten camerabeelden bekijken die mogelijk meer inzicht bieden in de toedracht van het tragische voorval. Gelukkig zijn er geen meldingen geweest van gewonden onder de passagiers van de stadsbus.