30-jarige verdachte aangehouden na vinden van dode vrouw (67)

Binnenland
donderdag, 04 juli 2024 om 11:42
politie4678
ZWOLLE – De politie heeft woensdagavond een 30-jarige man gearresteerd in verband met de zaak van de 67-jarige vrouw die eerder deze week zwaargewond werd aangetroffen op een parkeerplaats in Zwolle. Dit maakte de politie Overijssel bekend via X.
De vrouw werd dinsdagmiddag rond 14.00 uur gevonden op een parkeerplaats tussen de Nicolaihof en Lortzinghof in de Zwolse wijk Holtenbroek. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar hun pogingen om de vrouw te redden mochten niet baten. Ze overleed ter plaatse aan haar verwondingen.
De politie ontving aanvankelijk een melding van een mogelijke steekpartij. Bij aankomst troffen agenten de zwaargewonde vrouw aan, wat de vermoedens van een misdrijf versterkte. De politie riep onmiddellijk getuigen op om zich te melden met informatie die kon helpen bij het onderzoek.
De 30-jarige verdachte werd woensdagavond gearresteerd en zit nu vast. De politie heeft bevestigd dat het onderzoek nog in volle gang is en roept mensen met informatie over het incident op om contact op te nemen. "Elke informatie kan van groot belang zijn om de omstandigheden rond dit tragische voorval te verhelderen," aldus een woordvoerder van de politie.
De politie blijft getuigen oproepen die mogelijk iets verdachts hebben gezien in de buurt van de Nicolaihof en Lortzinghof op dinsdagmiddag. Mensen die meer weten, worden verzocht om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem informatie te delen via Meld Misdaad Anoniem.