Veertienjarig meisje slachtoffer van groepsverkrachting door minderjarigen

België
woensdag, 08 mei 2024 om 11:17
pol3456
In Kortrijk heeft een groepsverkrachting plaatsgevonden waarbij een 14-jarig meisje het slachtoffer werd. Het parket van West-Vlaanderen heeft bevestigd dat een onderzoek naar het voorval gaande is en dat een aantal jonge verdachten, tussen de 12 en 16 jaar oud, zijn opgepakt en onder toezicht van een jeugdrechter zijn geplaatst.
Het meisje zou tijdens de paasvakantie minstens twee dagen zijn meegenomen naar het 'Kabouterbos' aan de Scheutistenlaan in Kortrijk door haar vriendje, die wordt beschuldigd van het faciliteren van het misbruik door zijn vrienden. Hoe de feiten aan het licht kwamen, is nog niet duidelijk, maar alle betrokkenen zijn geïdentificeerd en onderworpen aan het politieonderzoek.
Volgens het parket zijn de verdachten opgepakt en onder toezicht van de jeugdrechter geplaatst. Elk van hen krijgt een persoonlijk traject opgelegd door de jeugdrechter, maar het is nog niet bevestigd of alle verdachten hebben deelgenomen aan de verkrachting.
Het slachtoffer wordt momenteel opgevangen en zal ondersteuning krijgen om het trauma te verwerken. Psycholoog en seksuoloog Line De Vlamynck benadrukt het belang van het slachtoffer de nodige mentale steun te bieden om het trauma van de groepsverkrachting te verwerken. Verschillende therapieën kunnen helpen bij de verwerking van het trauma, maar het is van cruciaal belang dat het slachtoffer geen schuldgevoelens of schaamte overhoudt aan de gebeurtenis.