Prinses Beatrix heeft veel last van eenzaamheid

Royalty
donderdag, 09 december 2021 om 15:35
prinses beatrix 80 7
Tijdens haar recente bezoek aan Curaçao was prinses Beatrix openhartiger dan ooit tevoren. Zo spreekt ze openhartig over haar eenzaamheid. De prinses onthult: “Op televisie was de enige manier om mijn kinderen te zien, soms.”
Bij de bewoners van het Lage Vuursche waren er vorige winter al serieuze zorgen. Burgen hadden hun beroemde buurvrouw al maanden niet meer gezien. Daarvoor kwam Beatrix wel geregeld in het centrum. De prinses ging alleen wandelen in het bos rond kasteel Drakensteyn. Koning Willem-Alexander had eerder al aangestipt dat hij het eenzaamheidsvirus wilde bekampen.
Uiteraard moest Beatrix vanwege haar hoge leeftijd extra voorzichtig zijn met het coronavirus. Uit een gesprek met Blauw Bloed-journalist Jeroen Snel blijkt dat de prinses heel erg eenzaam is geweest.
In een filmpje waarin Beatrix de reporter even opzij neemt, zegt ze: “Meneer Snel, ik heb alle afleveringen van uw programma gezien. Het was de enige manier om mijn kinderen te zien, soms.”
Beatrix heeft haar kinderen tijdens de lockdowns ontzettend hard gemist. Nu moet ze opnieuw haar familie missen. Na haar reis naar Curaçao testte ze positief op Covid-19 en moest ze opnieuw in thuisisolatie. Willem-Alexander laat verstaan dat zijn moeder het al bij al goed stelt.
Beeld: RVD - Jeroen van der Meyde