Prins Constantijn en prinses Laurentien reageren op ophef foto's Eloise

Royalty
donderdag, 27 augustus 2020 om 4:16
shutterstock image 25
Zelf snappen prins Constantijn en prinses Laurentien er niets van, en zijn ze zeker niet blij met de foto's die Weekend van hun dochter Eloise onlangs publiceerden. Het blad plaatste namelijk een aantal foto's van de 18-jarige gravin tijdens haar nieuwe studie.
Op de foto's die door Weekend zijn gemaakt staat ze er ontspannen bij, en ze had niet door dat ze door de paparazzi gefotografeerd werd. Zo werd ze onder meer al rokend vastgelegd. De gravin is wel lid van de Koninklijke familie maar niet van het Koninklijk Huis. Dat heeft te betekenen dat de media zich bij haar niet aan de mediacode hoeven te houden. Echter zou het de pers natuurlijk wel sieren haar privacy te respecteren, aangezien dit soort praktijken intimiderend over kunnen komen.
“Eloise is in eerste plaats een privépersoon met de daarbij behorende rechten op privacy. Wij verwachten dat deze gerespecteerd worden”, verklaarde het echtpaar woensdag aan Shownieuws. Constantijn en Laurentien hebben weinig begrip en vragen zich af waarom de reportage is geplaatst. “Deze is overduidelijk genomen in de privésfeer, bevat ons inziens geen nieuwswaarde en draagt niet bij aan het publieke debat.”
Afgelopen zaterdag begon Gravin Eloise aan haar nieuwe studie aan de hotelschool. Wij hopen dat het verdere verloop van haar studie prettig zal zijn, en dat ze in alle privacy kan studeren.
Beeld: Eloise van Oranje | Instagram