Nóg meer gelekte foto’s van prinses Alexia zorgen voor onrust in Koningshuis

Royalty
donderdag, 21 oktober 2021 om 7:51
alexia2
Een aantal dagen geleden was daar ineens een foto van prinses Alexia op haar nieuwe school in Wales. Op zich een hele normale foto van een aantal jonge dames met elkaar. Maar iedere foto van een prinses buiten formele sfeer trekt nu eenmaal de aandacht. Gezien de kleding van de dames en de middelste prinses niet alles-bedekkend was kwam daar nogal wat ophef om.
Zeker gezien de eerdere uitspraken van het Spaanse Koningshuis dat de prinses té rebels was en een gevaar voor prinses Leonor van Spanje. Leonor zit overigens ook sinds dit jaar op dezelfde school in Wales. Maar even terug naar de foto. De foto is natuurlijk op social media geplaatst door de prinses of een van de vriendinnen waardoor het een openbare foto wordt. Toch is er meer aan de hand.

Meer foto’s van Alexia online!

Er is namelijk een mediacode rondom leden van het Nederlandse Koningshuis. De RVD liet vorig jaar al weten dat deze ook geldt wanneer een lid in het buitenland zit. “De periode van de schooltijd van de prinsessen is privé. Op uitdrukkelijk verzoek van de ouders wordt een beroep gedaan op de media de persoonlijke levenssfeer van hun dochters te blijven respecteren.” Gezien het gebruik van social media is deze code natuurlijk steeds moeilijker te hanteren. Ook omdat de foto openbaar geplaatst is door de vermoedelijke eigenaar ervan. Het kanaal ‘Juicechannel’ plaatste de foto bijvoorbeeld in hun verhaal. Maar er schijnen meer foto’s van het desbetreffende moment in omloop te zijn die toch wat explicieter blijken door verschillende poses. Ze verschijnen onder andere in YouTube-video’s en op social media.