Koning in gesprek met burgemeesters over aanpak rellen

Koning in gesprek met burgemeesters over aanpak rellen

Na de invoering van de avondklok hebben veel plekken in Nederland te maken gehad met rellen. Zo werden er onder meer winkels geplunderd, auto’s in brand gestoken en bushokjes vernield. De politie heeft enkele honderden mensen gearresteerd en op diverse plekken werd ook de ME ingezet. De koning sprak in een videogesprek vijf burgemeesters van getroffen steden: Cees van den Bos (Urk), Peter Snijders (Zwolle), Jos Wienen (Haarlem), Hans Verheijen (Sittard-Geleen) en Hubert Bruls (Nijmegen).

Willem-Alexander kreeg van de burgemeesters te horen over de chaos waar hun gemeenten sinds de invoering van de avondklok afgelopen zaterdag mee te maken hebben. Zo werd in Urk een corantestcentrum in brand gestoken en werd in Haarlem de politie bekogeld met stenen. De politie in Zwolle en Geleen pakte jongeren op die met vuurwerk gooiden. De koning deelde tijdens het gesprek zijn waardering voor het werk van de politie, hulpverleners en alle andere betrokkenen die zich de afgelopen avonden hebben ingezet.

Lees verder bij de bron: https://www.royalty-online.nl/monarchie/nederland/koning-in-gesprek-met-burgemeesters-over-aanpak-rellen/

Beeld: RVD | Martijn Beekman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties