De vriendin van Kate Middleton deelt een zorgwekkende gezondheidsupdate te midden van haar kankerbehandeling

Royalty
zaterdag, 01 juni 2024 om 14:35
kate
De prinses van Wales, 42, verdween uit het publieke oog nadat ze vorig jaar een kerstdienst had bijgewoond.
Ze was bij het evenement aanwezig samen met andere leden van de koninklijke familie, waaronder haar echtgenoot prins William en hun kinderen.
Maanden later onthulde Middleton dat ze 'een preventieve chemotherapiekuur' had ondergaan na de diagnose van kanker.
Nu hebben bronnen en vrienden van Middleton een update over de prinses gegeven.
Middleton maakte haar ziekte bekend nadat de speculaties over haar afwezigheid toenamen - #WhereisKate begon zelfs online populair te worden.
Deze aankondiging kwam ook te midden van een photogate-schandaal; Tijdens het hoogtepunt van de theorieën over haar verblijfplaats werd op Moederdag een foto van de prinses met prins George, prinses Charlotte en prins Louis gedeeld.
Tot ieders schrik werd de foto getrokken door nieuwsbronnen als Reuters, Associated Press (AP), Getty Images en Agence France-Presse (AFP).
Een woordvoerder van AP vertelde aan Sky News: “De Associated Press publiceerde in eerste instantie de foto, die was uitgegeven door Kensington Palace. De AP trok de afbeelding later in omdat bij nadere inspectie bleek dat de bron de afbeelding had gemanipuleerd op een manier die niet voldoen aan de fotonormen van AP."
Reuters verklaarde dat de foto was ingetrokken na een 'post-publicatiebeoordeling'.
Als reactie op het schandaal verbrak Middleton haar stilzwijgen en verklaarde dat ze 'had geëxperimenteerd met montage'.
"Net als veel amateurfotografen experimenteer ik af en toe met bewerken", stond er.
"Ik wilde mijn excuses aanbieden voor de eventuele verwarring die de familiefoto die we gisteren deelden veroorzaakte."
"Ik hoop dat iedereen die het vierde een hele fijne Moederdag heeft gehad. C."
Later onthulde Middleton haar diagnose van kanker in een video, waarin ze toegaf dat het 'een ongelooflijk zware paar maanden waren geweest voor ons hele gezin.'
Ze zei: "In januari onderging ik een grote buikoperatie in Londen en destijds dacht men dat mijn toestand geen kanker had. De operatie was succesvol."
"Uit tests na de operatie bleek echter dat er kanker aanwezig was. Mijn medisch team adviseerde daarom dat ik een preventieve chemotherapiekuur moest ondergaan en ik zit nu in de vroege stadia van die behandeling."
"Dit kwam natuurlijk als een enorme schok, en William en ik hebben er alles aan gedaan om dit privé te verwerken en te beheren in het belang van ons jonge gezin."
De 42-jarige voegde eraan toe dat er ‘ruimte en privacy’ nodig zou zijn.
De aankondiging van Middleton kwam kort nadat koning Charles zijn eigen diagnose van kanker had onthuld.
Hij keerde onlangs terug naar publieke taken en toen hem werd gevraagd hoe het met hem ging, antwoordde hij: "Het gaat goed met mij, heel erg bedankt, niet zo slecht."
Ondertussen gaf Prins William een ​​update over Middleton tijdens zijn bezoek aan de Scilly-eilanden.
Een vrouw die met de prins sprak, onthulde: "Ik vroeg William naar zijn vrouw Kate en hij zei: 'Het gaat goed met haar, bedankt', en ik stelde voor dat ze misschien op bezoek zouden willen komen en de kinderen mee zouden brengen."
De prins vertelde haar naar verluidt: "De kinderen zijn erg jaloers dat ik hier ben... Misschien komen we later in het jaar."
Nu hebben bronnen en vrienden van Middleton verdere details gedeeld over wanneer we haar mogelijk weer zien.
Een bron vertelde The Daily Beast dat Middletons agenda voor dit jaar 'leeg' is en dat het waarschijnlijk is dat ze 'de rest van het jaar niet in het openbaar zal verschijnen'.
"Het belangrijkste voor haar is nu het vermijden van elke vorm van stress of angst en gewoon doorgaan met het werk om beter te worden. Ze zullen zich redden en naar Sandringham vertrekken zodra de school stopt", vertelt een vriend aan de outlet.
Ze voegden eraan toe dat Middletons ‘vertrouwenscirkel’ klein is en dat ze in deze moeilijke tijd op haar familie leunt.
Richard Eden van de Daily Mail meldt dat de vrienden van de prinses tegen hem hebben gezegd: 'Misschien zien we Catherine pas in de herfst weer - en dan pas als ze volledig hersteld is.'