Tweede Kamer wil onderzoek doen naar de Oranjes

Tweede Kamer wil onderzoek doen naar de Oranjes

Al langer gaat het gerucht rond dat de Oranjes zich met de zaak-Poch zouden hebben bemoeid. De Tweede Kamer wil nu dat er onderzoek wordt gedaan naar een mogelijke poging tot beïnvloeding in de zaak van de piloot Julio Poch door “kringen rond het Koninklijk Huis”.

Dat betekent dat de Rijksrecherche daarmee aan de slag moet gaan. D66, SP, GroenLinks, PvdA, PVV en ChristenUnie hebben dat in Kamervragen aan minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) gevraagd.

Begin deze week publiceerde de onafhankelijke commissie-Machielse een rapport over de rol van Nederland in die zaak. Daarin stond ook dat een vrouw die claimde te spreken vanuit kringen rond het Koninklijk Huis zich in 2007 had gemengd in de zaak. Dat gebeurde via Eurojust dat een faciliterende rol speelde in het onderzoek. De vrouw zei dat de kwestie “zo pijnlijk voor Máxima” zou zijn en vroeg of die zaak “nou nodig” is. Het onderzoek tegen Poch was op dat moment nog maar bij weinig mensen bekend.

Lees verder bij de bron: https://www.royalty-online.nl/monarchie/nederland/tweede-kamer-wil-onderzoek-naar-de-oranjes/

LEES OOK: Feiten en weetjes over Luana en Zaria, de dochters van prinses Mabel

Beeld: JVL | CC BY 2.0 | Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties