Rechter gewraakt in uitspraak avondklok

Politiek
dinsdag, 16 februari 2021 om 15:24
tingey injury law firm veNb0DDegzE unsplash
Het gerechtshof in Den Haag heeft zojuist de zitting geschorst wegens wraking van de rechter, ingediend door de advocaat van Viruswaarheid.
Er zou tijdens een spoedappèl aangevraagd door de Nederlandse Staat een besluit worden gemaakt over het voortzettend van de avondklok. Die werd eerder vandaag ongedaan gemaakt. Het kabinet ging in hoger beroep tegen het vonnis dat de avondklok van tafel zou moeten, omdat het van mening is dat die wel op de juiste manier is ingevoerd.
Tijdens aanvang van de rechtszaak reageerde de advocaat ontdaan en sprak van een oneerlijke en partijdige rechtsgang. Het gerechtshof in Den Haag wil het hoger beroep van de Staat tegen het opheffen van de avondklok aanstaande vrijdag inhoudelijk behandelen. De actiegroep Viruswaarheid maakte daar bezwaar tegen, omdat ze dan niet genoeg tijd zou hebben om de zaak voor te bereiden.
Het kwam tussen een over en weer tussen de advocaat en de rechter, die dreigde de advocaat uit de rechtszaal te verwijderen. De advocaat diende vervolgens een wraking in. Het ging er rommelig aan toe, zo noemde de rechter Viruswaarheid per ongeluk 'Viruswaanzin', wat tijdens een dergelijke rechtszaak een onhandige en mogelijk suggestieve verspreking zou kunnen zijn. Het is niet duidelijk wanneer de wraking wordt behandelt, daar over later meer.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Beeld: Unsplash