Onderzoek wijst uit: ruim 60 procent wil aftreden Rutte

Onderzoek wijst uit: ruim 60 procent wil aftreden Rutte

De Tweede Kamer gunt Rutte nog een kans om een poging te wagen het vertrouwen in hem te herstellen, maar of dit bij het Nederlandse volk op termijn gaat lukken is nog maar zeer de vraag. In een representatief onderzoek van Hart van Nederland zegt ruim 60% dat het beter zou zijn als demissionair Rutte zou aftreden.

Het pittige debat ging tot in de late uurtjes door vannacht en het heeft hoe dan ook weinig goeds opgeleverd voor Rutte, zo concludeert ook het onderzoek. Op de vraag of mensen meer of minder vertrouwen hebben gekregen in de premier reageerden ruim 3000 panelleden. Driekwart (73%) geeft aan minder vertrouwen te hebben. Een op de vijf zegt dat het vertrouwen hetzelfde is gebleven. En twee procent zegt door het debat juist méér vertrouwen te hebben gekregen.

Een motie van wantrouwen haalde net niet genoeg stemmen maar een motie van afkeuring, een zwaar politiek middel, werd aangenomen. Kaag die deze verklaring ook steunde, zei eerder dat "Rutte daar zijn eigen conclusies aan moet verbinden". Maar aftreden, daar lijkt de demissionair premier desondanks niet aan te denken. Rutte geeft aan hoe dan ook als premier verder te willen en zijn ‘stinkende best’ te doen het vertrouwen te herstellen, zo laat hij weten in een verklaring.

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Tweede Kamer

Lees meer over:
Tweede Kamer onderzoek Rutte

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties