Medium Liesbeth weet het meer dan zeker: dit zijn de verkiezingsuitslagen van 22 november

Politiek
vrijdag, 17 november 2023 om 15:10
liesbeth
Op 22 november komt de Tweede Kamerverkiezingen dichterbij en veel mensen zijn geïnteresseerd in wie de nieuwe Nederlandse leider zal zijn.
Hoewel velen onzeker zijn, lijkt de bekende paragnost Liesbeth enige inzichten te hebben via haar glazen bol. De Telegraaf onderhoudt regelmatig contact met Liesbeth, en reporter Jeroen Holtrop bezocht haar vandaag opnieuw om haar voorspellingen voor de aankomende verkiezingen te horen.
Gevraagd welke partij de grootste wordt, antwoordt Liesbeth zonder te twijfelen: “De VVD blijft de grootste.” Dat zou betekenen dat Dilan Yeşilgöz-Zegerius de nieuwe premier wordt.
Echter, er is een tegenovergestelde opvatting, want Van Dijk suggereert: “Ik voel dat zij iemand anders naar voren zal brengen. Dat zij het zelf niet zal doen.” En dan is er Geert Wilders (PVV), waarvan Liesbeth voorspelt dat hij aan kracht zal winnen en meer stemmen zal behalen dan verwacht.
Ze voelt ook sterk dat Mark Rutte naar de NAVO zal gaan.
Wat betreft Pieter Omtzigt, die door veel mensen als een geschikte leider wordt beschouwd, lijkt Liesbeth minder enthousiast. Ze voorspelt dat hij zal tegenvallen en dat zijn optreden chaotisch zal zijn, wat alom teleurstelling zal veroorzaken.
Voor Forum voor Democratie (FvD) is haar voorspelling niet positief: “Ze zullen ongeveer hetzelfde aantal zetels behouden. Als ik naar de aura van de partij kijk, vind ik het een vreemde situatie.”
Van Dijk, gealarmeerd door deze voorspellingen, benadrukt dat hevige conflicten op komst zijn en dat het nieuwe kabinet waarschijnlijk niet de volle vier jaar zal duren.