Groenlinks wil 1 miljard euro besteden aan 'noodlijdende culturele sector'

Groenlinks wil 1 miljard euro besteden aan 'noodlijdende culturele sector'

GroenLinks wil een bedrag van 1 miljard euro om de noodlijdende culturele sector na corona weer nieuw leven in te blazen. Dit staat in het pamflet “Cultuur na de lockdown”, dat de partij woensdag tijdens de muziekconferentie Eurosonic Noorderslag presenteert. De partij vindt dat de sector dringend behoefte heeft aan perspectief. De investering van 1 miljard euro in het reanimatiefonds zal duizenden banen behouden en opleveren. Hiernaast wil GroenLinks de structurele bezuinigingen op cultuur van 200 miljoen euro door VVD’er Halbe Zijlstra terugdraaien.

Om de sector overeind te houden, wil GroenLinks bovendien snel garanties voor culturele producties en evenementen waarvan de voorbereidingen nu worden opgestart. Ook roept de partij Cultuurminister Van Engelshoven op om met de sector te blijven werken aan perspectief, zoals door het ondersteunen van testevenementen en door investeringen in het vooruitzicht te stellen. Tot slot wil GroenLinks garanties dat noodsteun ook echt terecht komt bij de vele zzp’ers die werkzaam zijn in de sector. Naar aanleiding van vragen van GroenLinks, zegde de minister eerder een onderzoek toe.

Lees verder bij de bron: https://tpook.nl/2021/01/13/groenlinks-wil-maarliefst-1-miljard-euro-subsidie-uitgeven-aan-noodlijdende-culturele-sector/

Beeld: Schermafbeelding Buitenhof / Youtube

Lees meer over:
Groenlinks links

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer