Wetenschappelijk onderzoek wijst uit: Dit bedrag moet je verdienen om écht gelukkig te zijn

Entertainment
maandag, 29 januari 2024 om 13:58
euro g050c5c678_1920
Geld, vaak de oorzaak van verhitte debatten, bezit een ingewikkelde band met ons welzijn en geluk.
Hoeveel hebben we in werkelijkheid nodig om die innerlijke tevredenheid te bereiken? Willen we opstaan met vogelgezang in een landelijk huisje, of hunkeren we naar de luxe van een penthouse waar zelfs de kranen kunstwerken zijn?

Onderzoek onthult ‘Magisch’ Getal

Voor velen lijkt het idee van meer geld een universeel verlangen.
Echter, onderzoekers van Princeton University hebben onthuld dat er een ‘magische’ drempel bestaat, een specifiek inkomen dat maximaal geluk vertegenwoordigt.
Met een verbazingwekkend ‘gewoon’ bedrag van ongeveer €63.700,- per jaar, suggereert het onderzoek dat een hoger inkomen niet per se meer geluk oplevert.

De Prijs van Meer

Waarom stopt geluk met groeien na dit bedrag? Het antwoord is te vinden in de waardevolle momenten des levens. Het streven naar een inkomen dat aanzienlijk boven de €63.700,- ligt, kan betekenen dat je opofferingen moet maken zoals tijd met dierbaren, het najagen van hobby's, of gewoon relaxen met een goede serie en een zak chips.
Bovendien kan vanwege de hogere levenskosten in de VS, het zo zijn dat Europeanen minder nodig hebben om hetzelfde geluksniveau te bereiken.
Misschien is het winnen van de loterij niet het gouden ticket naar geluk dat we ons altijd hebben voorgesteld.
Terwijl we dromen van rijkdom, onthullen de data dat geluk in een veel bescheidener pakket kan komen.